dissabte, 25 d’abril del 2009

Observacions ornitològiques 25-04-09 i possible Tringa flavipes

Avui 25-04 un observador ha donat la notícia d'una possible Gamba groga petita (Tringa flavipes) a la zona dels cavalls. Atents, doncs, als limícols presents a la zona. La Gamba groga petita és una espècie de distribució nord-americana accidental en aquestes latituds.

A banda d'això, avui s'ha pogut observar com a més destacat un fumarell negre (Chlidonias niger) i un mascle de xarrasclet (Anas querquedula) a la zona dels cavalls. Primer cant de balquer (Acrocephalus arundinaceus) i presència de limícoles com valona (Tringa glareola), xivita (Tringa ochropus), xivitona (Actitis hypoleucos) i corriol petit (Charadrius dubius).

Lamentar un cop més la presència majoritària de visitants que no cumpleixen les mínimes normes de conducta, pujant a la mota, cridant i col·locant-se davant els observatoris. Avui eren tres els gossos que passejaven deslligats al costat dels seus amos, que els animàven a entrar a l'aigua. El resultat aconseguit ha estat la llacuna permanent completament buida d'ocells.

Observadors: Alfons Delgado, Maite Garrigós i Farners Delgado

Viatge naturalista a Extremadura i Andalusia (part 3 i final, suposo): Doñana i una nit a la Sierra de Andújar

  Doñana No hi ha futur sense Doñana. No es coneix la llum fins que no coneixes Doñana. No he conegut cap espai natural més fascinant natura...