dimecres, 8 d’abril de 2009

Milloraran l´aigua de l´Estany a l´estiu tancant la comporta i capturant crancs i carpes

E.BATLLE Diari de Girona

L'Estany de Sils és un espai protegit i gestionat per l'Ajuntament i la Fundació Acciónatura. I durant aquest estiu s'engegarà una acció, emmarcada dins el projecte de recuperació de la llacuna, que consistirà a millorar la qualitat de l'aigua i recuperar l'hàbitat natural d'aquest indret.
En concret, es procedirà al tancament de la comporta que duu l'aigua a la llacuna per tal que no hi entri aigua contaminada i, alhora, es capturaran carpes i crancs americans, dues espècies exòtiques que proliferen a l'Estany i que actuen com a depredadors sobre els amfibis. Aquesta actuació, tal com explica el tècnic responsable del projecte d'Acciónatura, Enric de Roa, s'iniciarà l'estiu i forma part d'un projecte que es va iniciar fa onze anys i, enguany, l'empresa Gas Natural ajuda a finançar l'acció per millorar la qualitat de l'aigua amb 30.000 euros, afegeix.

Des de Gas Natural han engegat una campanya a través de la seva web www.compromisnatural.com per millorar l'Estany i, en concret, demanen als seus clients industrials que entrin a la web i proposin solucions pràctiques que usen a les seves empreses per fer un bon ús i gestió de l'aigua. A més, entrant en aquest web, afirmen en un comunicat, es recuperen cinc metres cúbics d'aigua de la llacuna durant els tres minuts que els clients es passen informant-se sobre la importància de fer un ús racional de l'aigua.
Publica un comentari a l'entrada

La becada

 H avent esmorzat pugem al cotxe i ens submergim en aquesta inabastable i pertorbadora massa forestal que s'ha vingut a anomenar les G...