divendres, 14 de novembre del 2008

Arboç (Arbutus unedo)

La tardor és temps de castanyes, de fages i d'aglans, però també de fruits carnosos com l'arboç. Ja estan les mates esquitxades de vermell, de les cireres que serviran d'aliment a multitud d'invertebrats, però també ajudaran a passar els dies freds als passeriformes hivernants (tords, merles, rupits, tallarols, ...) i a alguns carnívors i ungulads (gorjablanc, geneta, senglar...).

Recollint un bon grapat i deixant-los assecar aconseguirem licor, desprès de passar uns mesos, un cop secs, en una ampolla amb aigua ensucrada i aiguardent.

Il·lustració: Alfons Delgado-Garcia

Viatge naturalista a Extremadura i Andalusia (part 3 i final, suposo): Doñana i una nit a la Sierra de Andújar

  Doñana No hi ha futur sense Doñana. No es coneix la llum fins que no coneixes Doñana. No he conegut cap espai natural més fascinant natura...