dilluns, 4 d’agost del 2008

Ocells d'espais agrícoles a la plana de la Selva: 2007-2008

Algunes dades de nidificació d'ocells d'espais oberts de part de la plana de la Selva correponents a les dues darreres temporades. Les dades fan referència a nombre de parelles amb reproducció probable-segura, i entre parèntesi les parelles amb reproducció possible.

La diferència en el nombre de parelles d'algunes espècies és deguda a una major cobertura durant aquest any 2008. Els municipis inclosos han estat Sta. Coloma de Farners, Riudarenes, Sils, Maçanet de la Selva, Vilobí d'Onyar, Riudellots de la Selva, Campllong, St. Andreu Salou, Caldes de Malavella i Cassà de la Selva.

Tot sembla indicar que no ens trobem davant una recolonització d'espais, sinó tot el contrari, es tractaria de poblacions relictuals i molt amenaçades, excepte algun cas com el de la terrerola o el trobat que sí que podrien correspondre a noves colonitzacions arran d'un canvi radical d'ús del territori en una finca particular.

Cliqueu sobre la imatge.



Key words: nesting farmland birds at la Selva, Girona, 2007-2008

Fotografia: CENEAM-OAPN-MMA; Simon, Juan M.






Viatge naturalista a Extremadura i Andalusia (part 3 i final, suposo): Doñana i una nit a la Sierra de Andújar

  Doñana No hi ha futur sense Doñana. No es coneix la llum fins que no coneixes Doñana. No he conegut cap espai natural més fascinant natura...