dilluns, 30 de juny del 2008

Incivisme



Malgrat estar indicat i expressament prohibit, molts dels visitants de l'Estany continuen fent cas omís de les indicacions per tal de visitar la zona sense provocar molèsties a la fauna i la vegetació.

A la fotografia es poden observar un grup de persones que tornen després de recórrer el camí paral·lel a la sèquia en ambdòs sentits i cridant notòriament, provocant l'espantada de les aus que descansàven al canyissar i a la vegetació de ribera.


Pujar al talús, col·locar-se davant els aguaïts, circular en motocicleta pels accesos peatonals, passejar gossos deslligats i entrar dins els tancats són altres de les accions incíviques freqüents, a banda de les bretolades de malmetre els plafons informatius i els aguaïts.

A banda del sentit comú, les accions permeses i les que no estan perfectament indicades als diversos plafons i cartells informatius. El problema és d'arrel més profunda i més general.

Viatge naturalista a Extremadura i Andalusia (part 3 i final, suposo): Doñana i una nit a la Sierra de Andújar

  Doñana No hi ha futur sense Doñana. No es coneix la llum fins que no coneixes Doñana. No he conegut cap espai natural més fascinant natura...