dimecres, 23 de gener de 2008

Puputs (Upupa epops) hivernants



Durant els recorreguts SOCC per a l'"Atles dels ocells de Catalunya a l'hivern" es constata la presència prou freqüent de puputs (Upupa epops) a la quadrícula DG-73 (entre Vilobí d'Onyar i Santa Coloma de Farners). En els dos períodes de cens s'han pogut observar entre 3 i 4 exemplars d'aquesta espècie.


La puput és un ocell de presència habitual a l'hivern a la comarca des de fa poc més d'una dècada, concentrant-se la majoria d'observacions a la plana, si bé sembla que la població hivernant podria haver augmentat en els darrers anys.

Il·lustració: Alfons Delgado-Garcia
Publica un comentari a l'entrada

Primers migradors en pas postnupcial

De fet ja fa un parell de setmanes que s'evidencia la migració postnupcial o de tardor. Els primers senyals, els més evidents són la mar...