dimecres, 7 de novembre del 2007

Catàleg d'Espais d'Interès Natural i Paisatgístic

La Diputació de Girona acaba de fer públic un catàleg on es relacionen els espais de més interès natural de les comarques gironines. Cada espai és tractat sumàriament i de forma individual amb algunes recomanacions (en genera vagues i poc específiques, tot sigui dit) sobre la seva gestió en vistes a la conservació dels valors naturals propis de cada espai.

Evidentment el document no és ni molt menys vinculant, amb el que l'únic que s'aconsegueix és una declaració d'intencions i un compendi de vanitats que no servirà de res sense un compromís de les administracions per aplicar-lo.
Si la decisió queda en mans dels ajuntaments, el document és una inutilitat. La majoria d'ajuntaments estan supeditats a l'especulació urbanística i als interessos d'uns pocs "lobbies". Només uns pocs municipis mostren un interès per la conservació dels seus espais naturals. Interès que sovint ve motivat per la bona voluntat d'alguns regidors o tècnis municipals.


Podreu trobar el document aquí:

http://www.ddgi.cat/mediambient/mediamb004-1.html

Viatge naturalista a Extremadura i Andalusia (part 3 i final, suposo): Doñana i una nit a la Sierra de Andújar

  Doñana No hi ha futur sense Doñana. No es coneix la llum fins que no coneixes Doñana. No he conegut cap espai natural més fascinant natura...