dimecres, 10 d’octubre del 2007

Extremadura: esparver d'espatlles negres




A final d'octubre i principis de novembre de 2006 vam tornar a Extremadura. La nostra idea era trobar-nos amb l'arribada de les grues (Grus grus).

La setmana va resultar força plujosa, no amb pluges continuades però sí amb un raig cada dia, sovint als vespres i a la nit. El primer dia el vam dedicar a voltar per les proximitats de l'embassament d'Arrocampo, esperant trobar anàtides i altres aquàtiques hivernants. El nostre desconeixement de la zona va impedir que ens acostessim a la gran massa d'aigua. Malgrat això, els voltants de l'embassament i les deheses properes no ens van decebre gens.

Grues, piocs salvates (Otis tarda), molts rapinyaires, amb voltor negre (Aegypius monachus) inclòs i infinitat de passeriformes ens van proporcionar distracció durant tota la jornada. Al vespre, a les Casas de Hito, aprop de Madrigalejo, vam poder contemplar una família d'esparvers d'espatlles negres (Elanus caeruleus). La distància i la llum no eren les adequades per fer fotografies acceptables. L'única solució va ser acoplar la càmera compacta digital als binocles i apuntar.

Key words: Extremadura, Arrocampo, Casas de Hito, Madrigalejo, Black-winged Kite, Black Vulture, Crane, Great Bustard


Viatge naturalista a Extremadura i Andalusia (part 3 i final, suposo): Doñana i una nit a la Sierra de Andújar

  Doñana No hi ha futur sense Doñana. No es coneix la llum fins que no coneixes Doñana. No he conegut cap espai natural més fascinant natura...