dijous, 19 de juliol del 2007

Costa Rica

El viatge a Costa Rica va significar la primera visita al continent americà. La primera experiència en el tròpic del Nou Món, recorrent el pais des del Carib fins al Pacífic

El nivell de biodiversitat en aquests indrets és tan alta que suposa un repte per a qualsevol naturalista, alhora que es converteix en la realització d'un somni que continua sent-ho un cop et trobes allà, envoltat de manglars, selves tropicals, sabanes, platges i volcans.

Es feia difícil i també enotjós dur un registre de totes les novetats que s'anaven presentant davant els nostres ulls. Sovint calia deixar-se anar i simplement intentar prendre consciència de l'entorn que ens envoltava. Intentar copsar tota l'energia vital que es desprenia de les denses i fosques forestes boiroses, observar amb espectació les sabanes arbustives tallades per un hortizó de dunes, o deixar-se abraçar per la inquietant selva plujosa mentre navegaves per estrets canals d'aigües negres, intentant situar la procedència dels crits que provenien de l'interior d'un món aclaparador i desconegut.

Vertebrats, lepidòpters i plantes endèmiques es van convertir en els nostres objectius principals, sense deixar de dedicar, encara que fossin uns minuts, a tot allò que se'ns presentava en el camí i que ens produïa una curiositat i una fascinació davant el descobriment purament infantils.

Viatge naturalista a Extremadura i Andalusia (part 3 i final, suposo): Doñana i una nit a la Sierra de Andújar

  Doñana No hi ha futur sense Doñana. No es coneix la llum fins que no coneixes Doñana. No he conegut cap espai natural més fascinant natura...