dilluns, 11 de desembre del 2006

Novetats: moviments d'aus marines a la costa de la Selva

Aquests darrers dies s'ha pogut constatar un important moviment d'aus marines enfront el delta de la Tordera i la platja de s'Abanell.
El dia 10 en Xavier Romera observa moviments d'unes 700 baldrigues (majoritàriament yelkouan) , un màxim de 60 gavots (Alca torda), 27 mascarell (Morus bassanus) (38 exemplars el dia abans), 19 gavians foscos (Larus fuscus), a més d'algunes desenes de corb marí gros (Phalacrocorax carbo) i corb marí emplomallat (Phalacrocorax aristotelis) i centenars de gavines vulgars (Larus ridibundus) i gavians de potes grogues (Larus michahellis), a més d'un paràsit gros (Catharactas skua).


Aquesta concentració d'aus mostrant un comportament molt actiu podria ser deguda a la presència de bancs de cuplèids anormalment propers a la costa.


Fotografies de Xavier Romera.
Estols de baldrigues (Puffinus sp.), amb predomini de baldrigues mediterrànies (P. yelkouan), parella de mascarells (Morus bassanus) jove i adult, i gavot (Alca torda) i baldriga en segon terme.




















Viatge naturalista a Extremadura i Andalusia (part 3 i final, suposo): Doñana i una nit a la Sierra de Andújar

  Doñana No hi ha futur sense Doñana. No es coneix la llum fins que no coneixes Doñana. No he conegut cap espai natural més fascinant natura...